Eng

Vigo

Vigo

Tipologia: Centre d’Investigació
Concurs: Finalistes, 2022
Situació: Vigo
Mida: 13.500m2
Client: Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)
Equip: Ida + Metrònom

Imatges: mmZ Images

El projecte se situa al front marítim de la ría de Vigo, entre el teixit industrial de les drassanes i l’enclau militar de l’ETEA. La proposta és una reinterpretació de la tipologia arquitectònica dels hangars que configuren tot el paisatge litoral. La proposta posa en valor aquest llegat arquitectònic, industrial i flotant, i cerca un diàleg entre les noves peces i les de l’antic conjunt militar.

El nou parc científic de  l’IIM i UTM s’entén com l’articulació de dues tipologies edificatòries diferenciades: una de grans estructures lleugeres i transparents que recorden als hangars i configuren els edificis més singulars i una altra d’edificacions més compactes que s’assimilen als cascs dels vaixells i fan la transició entre els edificis singulars i els preexistents.

La proposta persegueix el doble repte de cosir teixits urbans d’escala molt diferent i donar resposta a la complexitat de la preexistència patrimonial. A la vegada, prova de resoldre la necessitat d’implantar nous edificis de gran envergadura respectant el paisatge existent.

Innovació i memòria es combinen per construir aquest nou parc científic, obert a la ciutat i al mar.

més informació

+

-

tit

n|t